Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Schrijf u in bij WoningNet voor een sociale huurwoning in de regio Amsterdam-Amstelland. Of kijk voor huurwoningen op Direct Wonen, Pararius en de Huislijn. Om te reageren, moet u zich eerst inschrijven. Ook makelaars verhuren woningen. Voor sommige woningen geldt een maximuminkomen. Zit u daar boven, dan valt u af voor die woning. Heeft u vragen over een huis huren? Kijk op Rijksoverheid - huurwoning. Of bel de verhuurder en stel uw vraag.

Kunt u de huur niet meer betalen?

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven bij de woningcorporatie.

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Heeft u een urgentieverklaring nodig voor een woning?

Die vraagt u aan bij de woningcorporatie.

Schrijf u in bij Woningnet. Staat u al lang ingeschreven bij Woningnet? Misschien komt u al in aanmerking voor een woning. Lukt het niet om zelf (via Woningnet) andere woonruimte te vinden? Neem dan voor informatie en advies contact op met het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Telefonisch bereikbaar: 9.00 – 10.30 uur.

Inloopspreekuur:

  • dinsdag van 11.00 – 12.00 uur
    locatie: gemeentehuis, Ouderkerk aan de Amstel
  • donderdag 11.00 – 12.00 uur
    locatie: Dorpshuis, Duivendrecht

Waarover wilt u iets weten?