Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Schrijf u in bij WoningNet voor een sociale huurwoning in de regio Amsterdam-Amstelland. Of kijk voor huurwoningen op Direct Wonen, Pararius en de Huislijn. Om te reageren, moet u zich eerst inschrijven. Ook makelaars verhuren woningen. Voor sommige woningen geldt een maximuminkomen. Zit u daar boven, dan valt u af voor die woning. Heeft u vragen over een huis huren? Kijk op Rijksoverheid - huurwoning. Of bel de verhuurder en stel uw vraag.

Kunt u de huur niet meer betalen?

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven bij de woningcorporatie.

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Heeft u een urgentieverklaring nodig voor een woning?

Die vraagt u aan bij de woningcorporatie.

Schrijf u in bij Woningnet. Staat u al lang ingeschreven bij Woningnet? Misschien komt u al in aanmerking voor een woning. Lukt het niet om zelf (via Woningnet) andere woonruimte te vinden? Neem dan voor informatie en advies contact op met het Sociaal Loket van gemeente Uithoorn. Zij voeren de woonurgentieregeling uit voor de gemeente Ouder-Amstel.

Sociaal Loket

Bereikbaar tijdens spreekuren  
ma t/m vr van 9.00 uur tot 10.30 uur 

Waarover wilt u iets weten?