Inkomen onder bijstandsniveau

Ligt uw inkomen onder het bijstandsniveau?

Probeer uw inkomen aan te vullen. Vraag aan uw werkgever of u meer uren kunt werken of zoek een baan met een beter salaris. Misschien heeft u recht op een (aanvullende) bijstandsuitkering. Vul het formulier in op Werk.nl om bijstand aan te vragen.

Heeft u geen baan en heeft u geld nodig voor uzelf of voor uw gezin? Schrijf u in bij UWV als werkzoekende. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een aanvulling? Neem contact op met het Zorgadviespunt (ZAP). Zij geven ondersteuning en persoonlijk advies. Kijk voor de openingstijden op de website van de gemeente.

Heeft u problemen met uw inkomen? Ga naar de site van het Nibud voor tips en hulp om te besparen. Of maak een afspraak met de Sociaal Raadslieden. Zij weten alles over wetten en regels. Ook helpen zij u met formulieren en brieven. Dit is gratis.

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Telefonisch bereikbaar: 9.00 – 10.30 uur.

Inloopspreekuur:

  • dinsdag van 11.00 – 12.00 uur
    locatie: gemeentehuis, Ouderkerk aan de Amstel
  • donderdag 11.00 – 12.00 uur
    locatie: Dorpshuis, Duivendrecht

Nibud

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.

19250
3501 DG
Utrecht

Sociaal Raadsliedenwerk - adressen

Is uw partner overleden?

Vraag een nabestaandenuitkering van de Algemene nabestaandenwet (Anw) aan bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Sociale Verzekeringsbank - Anw

Ben je jonger dan 27 en ligt je inkomen onder bijstandsniveau?

Meld je bij het UWV via Werk.nl en vraag een bijstandsuitkering aan. Daarna ga je 4 weken lang actief op zoek naar werk. Naast het zoeken naar werk, moet je ook kijken of je een nieuwe opleiding kunt gaan doen of je oude opleiding afmaken. Lukt het niet om na 4 weken werk te vinden of een opleiding te volgen? Dan stuurt het UWV je aanvraag voor bijstand door naar de gemeente Ouderkerk aan de Amstel. De gemeente beslist dan binnen 8 weken of je recht hebt op een bijstandsuitkering en hoeveel geld je krijgt. Kijk op de website van de gemeente wat de voorwaarden zijn om een bijstandsuitkering te krijgen.

Weet je niet zeker of je inkomen onder bijstandsniveau ligt? Kijk op de website van de Rijksoverheid om te zien wat het bijstandsniveau is en of dat voor jou geldt.

Gemeente Ouder-Amstel - bijstand in Ouder-Amstel

Rijksoverheid - bijstandsnorm

Werk.nl - uitkering aanvragen

Bent u ouder dan de pensioengerechtigde leeftijd?

Misschien heeft u recht op een aanvullende bijstandsuitkering. Deze regeling heet de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO). Kijk voor meer informatie op de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hier leest u wat de voorwaarden zijn en of u in aanmerking komt.

Sociale Verzekeringsbank - AIO

Wilt u weten hoeveel vermogen u mag hebben om in aanmerking te komen voor bijstand?

Bel voor informatie en advies de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Ouder-Amstel. Kijk voor de openingstijden op de website van de gemeente.

Als u bezittingen heeft, zoals spaargeld of een eigen huis, dan heeft u vermogen. Dat mag niet te hoog zijn als u een bijstandsuitkering wilt aanvragen. Hoeveel eigen vermogen u mag hebben, hangt af van de samenstelling van uw huishouden. Kijk op de website van Rijksoverheid voor informatie over het maximum aan eigen vermogen.

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Ouder-Amstel - openingstijden gemeente

Vondelstraat
1
1191 BD
Ouderkerk aan de Amstel

Rijksoverheid - bijstand

Heeft uw partner een uitkering van UWV?

Dan telt het inkomen van uw partner mee.

Misschien komt u in aanmerking voor partnertoeslag van het UWV. Bel voor meer informatie en advies de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Ouder-Amstel. Kijk voor de openingstijden op de website van de gemeente.

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Ouder-Amstel - openingstijden gemeente

Vondelstraat
1
1191 BD
Ouderkerk aan de Amstel