Maatschappelijke opvang

Dit heet ook wel 24-uursopvang. Het betekent dat u in de opvang gaat wonen en daar een tijdelijk adres krijgt. Begeleiders helpen u om een stabiel leven op te bouwen. De bedoeling is dat u hierna weer zelfstandig gaat wonen, eventueel eerst nog met begeleiding.

Bent u dakloos en zoekt u opvang?

Bent u dakloos? Of verblijft u op wisselende adressen in Amsterdam of Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel of Uithoorn? Kom dan langs bij de screeningsbalie van Bijzondere Doelgroepen van Amsterdam voor hulp en advies. U bespreekt uw situatie met een medewerker van de screeningsbalie. Samen bekijkt u uw mogelijkheden in Amsterdam. U ontvangt informatie over de nachtopvang, inloophuizen en maatschappelijke opvang. U hoort waar en hoe u zich in Amsterdam moet inschrijven. Verder kunt u advies en informatie krijgen over wonen, zorg, schuldhulpverlening en het aanvragen van een uitkering en een postadres.

Neem uw legitimatiebewijs mee. Dat is een Nederlandse identiteitskaart, een Nederlands paspoort of vreemdelingendocument (bijvoorbeeld een verblijfsvergunning). Een rijbewijs is geen legitimatiebewijs.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Amsterdam - Screeningsbalie Bijzondere doelgroepen

Voor informatie, hulp en advies over maatschappelijke opvang, nachtopvang, het inloophuis en dagbesteding in Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, gemeente Ouder-Amstel of Uithoorn.

Openingstijden: 9.30 - 12.00 uur, woensdag gesloten.

Jan van Galenstraat
323, ingang B
1056 CH
Amsterdam

Heeft u een verslaving (gehad) en zoekt u opvang?

Ook dan kunt u terecht bij het Leger des Heils. Misschien kunt u vaste of tijdelijke opvang krijgen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Leger des Heils - Korps Amsterdam Oost

Derde Oosterparkstraat
271
1092 EA
Amsterdam