Personenalarmering

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. U kunt dag en nacht een meldpost waarschuwen. Dit doet u via een knop in uw huis of via een zender om uw nek, pols of broekriem. Of u gebruikt een mobiele telefoon.

Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.

U kunt personenalarmering aanvragen via thuiszorgorganisaties.

Neem contact op met Stichting ATA om personenalarmering aan te vragen.

Zijn de kosten te hoog voor u? Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van de kosten, ook als er geen medische noodzaak is. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Stichting ATA - personenalarmering

Heeft u weinig geld en wilt u personenalarmering aanvragen?

Vraag bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Ouder-Amstel of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Dit is een eenmalige uitkering voor inwoners met een laag inkomen die extra of hoge kosten moeten betalen.

Heeft u een uitkering? Vul het Korte aanvraagformulier in en stuur dit samen met uw bankafschriften van de laatste maand naar de gemeente.

Heeft u geen uitkering? Dan moet u laten zien dat u een laag inkomen en vermogen heeft. Vul het Uitgebreide aanvraagformulier in en stuur dit naar de gemeente.

Beide formulieren vindt u op de website van de gemeente.

Als de gemeente nog vragen heeft, dan krijgt u hier een brief of e-mail over. Als de aanvraag compleet is, ontvangt u binnen 8 weken een reactie.

Krijgt u bijzondere bijstand? Dan kan de gemeente het hele bedrag of een deel van het bedrag vergoeden.

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Ouder-Amstel - bijzondere bijstand

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Ouder-Amstel - Sociale Zaken

Bezoekadres

Vondelstraat
1
1191 BD
Ouderkerk aan de Amstel

Postadres

35
1190 AA
Ouderkerk aan de Amstel