Peuter

Kinderen vanaf ongeveer 1 jaar tot en met 3 jaar worden peuter genoemd. In de leeftijd van 1 en 2 jaar worden ze ook wel dreumes genoemd. De meeste kinderen worden zindelijk als ze peuter zijn. Ook praten ontwikkelt zich snel in deze periode.

Heeft u vragen over het opvoeden van een peuter? Kies hieronder het onderwerp waarover u meer wilt weten

Vindt u het leuk met anderen te praten over opvoeden?

Ga naar het Mamacafé. Dit is een ontmoetingsplek voor iedereen met jonge kinderen. U kunt hier terecht voor gezelligheid en workshops over opvoeden en ouderschap. Of gebruik het Opvoedpartyspel en organiseer zelf een avond. Ga voor informatie en advies naar het Zorgadviespunt (ZAP) van de gemeente Ouder-Amstel. Volg ook de EHBO-cursus voor ouders. Dan weet u wat u moet doen als uw kind een ongelukje heeft.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Mama Café

Het Mama Café is een ontmoetingsplek voor aanstaande en jonge moeders die het leuk vinden om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het Mama Café vindt elke 1e en 3e dinsdag van de maand plaats van 11.00 - 13.00 uur op de kinderafdeling van de Bibliotheek Amstelveen op Stadsplein 102 in Amstelveen. Er zijn altijd een verloskundige en verpleegkundige van het consultatiebureau aanwezig. De entree is gratis, u betaalt alleen uw eigen consumptie. Kinderen meenemen is prima.

Het Mama Café is een dienst van GGD Jeugdgezondheidszorg 0-12 jaar vestiging Ouderkerk a/d Amstel.

Stadsplein 102
1181 ZM
Amstelveen

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Telefonisch bereikbaar: 9.00 – 10.30 uur.

Inloopspreekuur:

  • dinsdag van 11.00 – 12.00 uur
    locatie: gemeentehuis, Ouderkerk aan de Amstel
  • donderdag 11.00 – 12.00 uur
    locatie: Dorpshuis, Duivendrecht

EHBO aan kinderen - cursuskiezer

Waarover wilt u iets weten?