Wmo-vervoer Amstelland

Bent u slecht ter been en wilt u meer weten over reizen met het openbaar vervoer of Wmo-vervoer?

U kunt reizen met de bus. Connexxion is de busvervoerder in de gemeente Ouder-Amstel. Zij bieden hulp aan mensen met een lichamelijke beperking bij het in- en uitstappen van de bus. Bel Connexxion voor meer informatie en advies of kijk op de website.

Het Wmo-vervoer biedt vervoer voor mensen met een beperking en medische indicatie en iedereen van 75 jaar en ouder. Het Wmo-vervoer is een vorm van individueel vervoer en brengt u van deur tot deur binnen een gebied van 25 km rondom het woonadres.

Voor het gebruik van het Wmo-vervoer is een ritbijdrage verschuldigd. Het tarief is gebaseerd op het kilometertarief van het openbaar vervoer. Om gebruik te kunnen maken van het Wmo-vervoer heeft u naast een indicatie ook een vervoerspas nodig. Voor het aanvragen van een indicatie voor het Wmo-vervoer kunt u terecht bij het Zorgadviespunt (ZAP). Lees ook de folder over Wmo-vervoer.

U kunt ook reizen met de trein. Bel minimaal 1 uur voordat u wilt vertrekken naar de NS Servicecentrale. Vertel waar u naartoe wilt reizen. Zeg ook of er een rolstoel, scootmobiel of begeleider meegaat. Zorg dat u op de juiste tijd op het station bent. De NS-medewerkers helpen u zo nodig de trein in.

Wanneer u niet zelfstandig reist, kan uw begeleider met een OV-begeleiderskaart gratis mee. Heeft u nog geen OV-begeleiderskaart. Vraag er een aan via de website OV-begeleiderskaart.

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Telefonisch bereikbaar: 9.00 – 10.30 uur.

Inloopspreekuur:

 • dinsdag van 11.00 – 12.00 uur
  locatie: gemeentehuis, Ouderkerk aan de Amstel
 • donderdag 11.00 – 12.00 uur
  locatie: Dorpshuis, Duivendrecht

Connexxion - klantenservice

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00 - 19.00 uur.

OV-Begeleiderskaart

Kunt u niet meer zelf afspreken met Wmo-vervoer over vervoer naar ziekenhuis, huisarts of andere activiteit?

Vraag of een vriend of familielid u wil helpen.

Kunt u niet meer reizen met het openbaar vervoer?

Wmo-vervoer is er voor mensen met een beperking. Het Wmo-vervoer brengt u van deur tot deur binnen een gebied van 25 km rondom uw huis. Voor het gebruik van het Wmo-vervoer betaalt u per rit zelf een bijdrage. De kosten zijn gebaseerd op het tarief van het openbaar vervoer. Om gebruik te kunnen maken van het Wmo-vervoer heeft u een indicatie nodig en een vervoerspas. Bel of mail met Zorgadviespunt (ZAP) voor het aanvragen van een indicatie. Geef aan waarom u een vervoerspas nodig heeft en of u wel of niet alleen kunt reizen. Als u tijdens het vervoer een begeleider nodig heeft, dan mag deze altijd gratis meerijden.

Meer informatie vindt u in de folder over Wmo-vevoer.

Zorgadviespunt Ouder-Amstel (ZAP)

Telefonisch bereikbaar: 9.00 – 10.30 uur.

Inloopspreekuur:

 • dinsdag van 11.00 – 12.00 uur
  locatie: gemeentehuis, Ouderkerk aan de Amstel
 • donderdag 11.00 – 12.00 uur
  locatie: Dorpshuis, Duivendrecht

Heeft u een klacht over het Wmo-vervoer?

Bel of mail het Servicebureau Wmo-vervoer Amstelland voor de registratie van uw klacht. U ontvangt binnen vijf werkdagen na ontvangst van de klacht een reactie van de vervoerder.

Maakt u zich zorgen over de kwaliteit van het vervoer? Dan kunt u een signaal afgeven aan de toezichthouder.

Servicebureau Wmo-vervoer Amstelland

GGD Amsterdam - toezichthouder Wmo

Tijdens kantooruren: 020 - 555 55 81
Na kantooruren: 020 - 555 59 11 en volg de instructies