Geld voor dagelijks leven

De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. U heeft een verwijsbrief nodig van een hulpverlenende instantie. Bijvoorbeeld het maatschappelijk werk of Humanitas Thuisadministratie.

Humanitas Thuisadministratie

Humanitas biedt gratis hulp bij het ordenen van uw administratie. Vrijwilligers komen voor een langer traject bij u thuis of u kunt langs komen bij het Financieel Café, ook voor vragen over uw financiën. Het Financieel Café is een gezamenlijk initiatief van Humanitas Amstelland en Participe Amstelland.

Website
https://www.humanitas.nl/amstelland/ta
E-mailadres
ta.amstelland@humanitas.nl
Telefoonnummer
06 - 10 63 82 46

De Kledingbank geeft kleren en schoenen aan mensen in nood. Of ga naar een kringloopwinkel. De kringloopwinkel verkoopt goedkope tweedehandskleding. Maar bijvoorbeeld ook gebruikte meubels, huishoudelijke apparaten, speelgoed en keukenspullen.

In de gemeente Ouder-Amstel kunt u naar Kringloopbedrijf De Lokatie, Stichting Cardanus - kringloopwinkel de Boemerang of Kringloopwinkel Rataplan Diemen.

Kringloopbedrijf De Lokatie - Locatie Noord

Recyclingbedrijf dat bijdraagt aan verlenging levensduur goederen en werkplekken biedt voor mensen met grote afstand tot arbeidsmarkt.

Bezoekadres
Distelweg 85
1031 HD Amsterdam
Website
www.delokatie.org
E-mailadres
info@delokatie.org
Telefoonnummer
020-463 11 15

Kringloopwinkel De Boemerang

Kringloopwinkel De Boemerang heeft 3 vestigingen. Maalderij 8 1185 ZB Amstelveen Binderij 27 1185 ZH Amstelveen Uilenstede 348 1183 DB Amstelveen Openingstijden: Maalderij en Binderij: Ma t/m vr van 9.30 - 17.30 uur Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur Uilenstede: Wo t/m za van 13.00 - 20.00 uur

Website
www.deboemerang.net
E-mailadres
info@deboemerang.net
Telefoonnummer
020 645 92 79

Kringloopwinkel Rataplan Diemen

Bezoekadres
Weesperstraat 140
1112 AP Diemen
Website
www.rataplan.nl
E-mailadres
diemen@rataplan.nl
Telefoonnummer
088 828 27 80 (winkel) / 088 828 27 82 (ophalen goederen)

Misschien kunt u individuele inkomenstoeslag krijgen. Dat is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of spullen voor uw kinderen. Of u gebruikt de individuele inkomenstoeslag voor het betalen van rekeningen, zoals de huur.

U kunt de toeslag 1 keer per 12 maanden aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op individuele inkomenstoeslag. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Misschien krijgt u een uitkering van UWV, maar is uw inkomen lager dan het sociaal minimum. Of bent u ziek en betaalt uw werkgever minder loon. Dan kunt u misschien extra geld krijgen van UWV. Kijk op de website van UWV of dit voor u geldt.

Gemeente Ouder-Amstel - individuele inkomenstoeslag

Website
www.ouder-amstel.nl/de-individuele-inkomenstoeslag